Växjövänstern bloggar

Valstugor och debatter

Nu är valspurten igång och i valstugan är det god stämning, många besökare och nya medlemmar som hugger i och svarar på frågor som om dom aldrig gjort något annat. Johnny Werlöv sa i en intervju i Smålandsposten igår att det känns som en liten folkrörelse, jag kan bara hålla med!

Det är många som ska rösta för första gången, ungdomar och nya medborgare. Växjö svämmar över av valaffischer med mer eller mindre tydliga budskap och MUF tycker tydligen att det är en bra idé att inleda förtidsröstningen med att slå läger utanför biblioteket. Inte särskilt lämpligt och knappast någon smart marknadsföring om det var det dom hoppades på. Partierna må ha olika ideologier men de flesta av oss tror jag vill låta kommunens invånare få saklig information och lite andrum att fundera över var de vill lägga sin röst. Viktigast är att folk röstar, faktiskt viktigare än var de lägger sin röst. Jag tror och hoppas att folk vill ha mindre jippo och mer information. Min känsla är att det finns en längtan efter tydliga ideologier. Då är det lätt att vara Vänsterpartist.

Igår var jag på debatt på Radio Kronoberg. Samtliga partier från Växjö kommuns fullmäktige var på plats. Själv var jag nyast i gänget och har ju ännu inte erfarenhet av fullmäktige, får erkänna att det var nervöst. Stöttande och toppenbra partikamrater och faktiskt även en och annan meningsmotståndare har gett mig tummen upp för min insats, så nu känner jag mig taggad inför kommande debatter.

Lite roligt var det när de borgliga partierna och Miljöpartiet försökte överösta varandra för att tala om att just dom är det bästa partiet för miljön. Själv fick ingen replik, men det har nog inte undgått någon att Vänsterpartiet fått högsta betyg i Naturskyddsföreningens oberoende underökning om vilket parti som har bäst politik för miljön.

Nu är det dags att lämna trädgården, som är grön för första gången den här sommaren, för några timmar i valstugan.

Vi ses!

Maria Garmer

Dela den här sidan:

Kopiera länk