Växjövänstern bloggar

Årets sista fullmäktige, val till nämnder och styrelser, jul och ledigt

Igår hölls årets sista fullmäktige och vårt halvnya gäng var på hugget. Känns verkligt kul och nu börjar man bli lite varm i kläderna även om hjärtat på undertecknad börjar picka som på en liten kanin när man närmar sig talarstolen. Adrenalin ska väl höja prestationen, inte sant!?!

Många intressanta ämnen under mötet. Medborgarförslag om tiggeriförbud röstades ner enhälligt med undantag av SD. Skönt och fint att alla andra partier är eniga om detta och en extra eloge till Gunnar Nordmark (L) som höll ett känslosamt, väl initierat och slagkraftigt anförande på ämnet. Bra!

Ett medborgarförslag som känns viktigt var det som berörde ämnet om förbud att förevisa djur på nöjestillställningar som t.ex. cirkusar och marknader. Som förslaget var formulerat nödgades vi att avslå det, men frågan är viktig för oss och Vänsterpartiet arbetar såväl nationellt som lokalt med djurrätt och djurskydd som viktiga frågor. Vi kommer i Vänsterpartiet Växjö fortsätta att följa det arbete som just nu pågår i Österåker och Västervik för att se vilka möjligheter det finns för en kommun att reglera förevisning av vilda och exotiska djur.

Häromveckan valdes alla de vänsterpartister som under kommande mandatperiod kommer sitta i nämnder och styrelser. En utmärkt blandning av ungt och gammalt! I kommunstyrelsen för vår räkning kommer Maria Garmer att ta över efter Carin Högstedt, detta med Johnny Werlöv vid sin sida. Vi tror alla att detta kommer bli en utmärkt duo och ser redan fram emot nästa år.

För egen del blir det utbildningsnämnden även framgent, dock som ordinarie och inte ersättare. Känns viktigt och roligt. Dessutom har jag fått ett litet uppdrag som politisk sekreterare vilket innebär att jag från årsskiftet kommer jobba en hel del med vår utåtriktade verksamhet. Facebook, Instagram, hemsida och även Knytt, vårt informationsblad som ges ut efter varje fullmäktige. Knytt är förresten precis färdigt för denna gång och kommer snart finnas här för läsning.

Nu dags för vila. Imorgon sista arbetsdagen och sen mer av den varran. Hoppas ni får en toppenjul, gärna vit och alltid röd!

Björn Kleinhenz

Dela den här sidan:

Kopiera länk