Växjövänstern bloggar

Heeere’s Johnny

Mitt namn är Johnny Werlöv och jag är 37 år gammal. Jag blev medlem i Vänsterpartiet för snart fem år sedan efter att politiskt aktiva vänner övertalat mig om att jag borde organisera mig. Jag har alltid varit politiskt intresserad, diskuterat och deltagit i en del aktiviteter men aldrig partipolitiskt. Men när jag väl tog beslutet att bli medlem i ett parti var Vänsterpartiet det självklara valet. Jag antar att min uppväxt med en lillasyster och en ensamstående mamma har präglat mig, jag har upplevt hur viktigt ett fungerande välfärdssystem är för dem som inte har så mycket.

När jag blev medlem i januari 2014 så tänkte jag att jag i alla fall ska bidra på det sätt jag kan och efter förmåga. Jag hade inga ambitioner eller föreställningar om att få några uppdrag. Jag var övertygad om att man var tvungen att fostras i ett politiskt parti, via ungdomsförbund jobba sig upp i hierarkin för att få någon framträdande roll. Men så var det inte i Vänsterpartiet.

Jag började gå på kommunala gruppens möten för att jag var nyfiken och intresserad av hur det politiska styret av kommunen går till. Alla våra möten är ju öppna för våra medlemmar. Och mindre än ett år senare när uppdragen skulle fördelas efter valet frågade valberedningen mig om jag kunde tänka mig att vara revisor i Växjö kommun. Jag blev givetvis förvånad och frågade därför ett par av våra veteraner om de trodde att jag var lämplig för uppdraget och det tyckte de, så även våra medlemmar, så så blev det, jag blev revisor i Växjö kommun. Ett år senare fick jag frågan av partiföreningens valberedning om jag kunde tänka mig att bli ordförande för partiföreningen. Återigen fick jag fråga om jag var lämplig för uppdraget då jag inte ens suttit i styrelsen innan, men det tyckte de, och så även medlemmarna, så så blev det, jag blev ordförande för Vänsterpartiet Växjö, två år efter att jag blivit medlem. Och när kommunala listan inför valet nu 2018 skulle fastställas tyckte valberedningen att jag skulle stå på andra plats och det tyckte även medlemmarna, så nu står jag här på plats nummer två på Vänsterpartiets lista till Växjö kommun. Nu har jag lärt mig att i Vänsterpartiet behöver man inte födas in för att få förtroende, det räcker att man är engagerad och tar sina uppdrag på allvar, och i slutändan är det alltid medlemmarna som bestämmer.

Till vardags jobbar jag med styrning av klimat och energiflöden i byggnader, bor med fru, barn, katter och en hund i ett småländskt torp från 1700-talet en bit utanför Växjö. Och om jag får tid över åker jag gärna till kusten och kitesurfar. Men nu ska vi bedriva en framgångsrik valrörelse så havet får nog vänta. Istället kan ni träffa mig i valstugan eller på andra platser där Vänsterpartiet har aktiviteter. Och är det något ni undrar över eller om ni vill hjälpa till i valrörelsen så tveka inte att komma fram och prata med oss eller skicka ett mejl till vaxjo@vansterpartiet.se

Vi ses!

Johnny

Dela den här sidan:

Kopiera länk