Växjövänstern bloggar

Budgetfullmäktige och en kall lördag i november

Mandatperiodens andra kommunfullmäktige avklarat och det börjar kännas som att vi nya börjar komma in i rutinerna så smått. Nu har t.ex alla ordinarie i fullmäktigegruppen provat på talarstolen. Novembers kommunfullmäktige innehöll bl.a beslut om budget för Växjö kommun och det blev en lång debatt. Det fanns tre budgetar att rösta på, Vänsterpartiets, Socialdemokraternas och borgarnas. Sverigedemokraterna bemödade sig inte att lägga ett eget budgetförslag utan röstade på borgarnas, och det var den som gick igenom.
Stämningen är dock mycket god trots meningsskiljaktigheterna och självaste Bo Frank skriver att ”V har den piggaste och gladaste fullmäktigegruppen på många år”. Så återigen, tack till alla er som röstat på oss.

Mellan kommunfullmäktigesammanträdena är det möte med partigruppen i kommunen där vi diskuterar kommunpolitiken i stort, möten med fullmäktigegruppen där vi diskuterar och fördelar ärendena till kommande kommunfullmäktige och ibland hinner man också med något intressant studiebesök. I torsdags var vi som exempel på Företagsfabriken och Inkubator som hjälper startup företag att komma igång och utvecklas, mycket intressant och fantastiskt fina lokaler i Videum Science Park. Alla våra möten är öppna för medlemmar så om man är nyfiken, eller har idéer eller synpunkter är man hjärtligt välkommen att delta.

Efter varje kommunfullmäktige producerar vi också vårt nyhetsblad (V)äxjös kommunnytt och i lördags var vi några tappra aktivister som gav oss ut på stan i novemberrusket för att dela ut det till medborgare på stan. Kallt var det men vi fick några trevliga samtal med företrädare för andra politiska partier och när vi var nöjda och genomfrusna gick vi och åt lunch tillsammans. Just dessa sammankomster är bland de trevligaste i det politiska arbetet, och vi ser gärna att fler av våra medlemmar och sympatisörer gör oss sällskap. Det är bara att höra av sig, eller anmäla sig själv till någon av våra aktioner i vår aktivistportal som ni hittar här på hemsidan.

/Johnny Werlöv

Dela den här sidan:

Kopiera länk