Växjövänstern bloggar

Dansband, studenter och Wiehe

Vips så är det bara fem dagar kvar till valet, så snabbt det har gått de senaste veckorna!

Helgen spenderades på hemmaplan i Braås, i lördags var det både invigning av Braåsgårdens nya lokaler och Braåsfestivalen. Braåsgårdens arbete har jag haft nöjet att följa och delta i, eftersom jag är vice ordförande i styrelsen där. I lördags var det alltså premiär för den nya konsert- och biolokalen och dessutom första arrangemanget i höstens fullspäckade program. Och vilken premiär! 350 gäster dansade till Larz Kristerz och hängde på uteserveringen. Måste erkänna att det var dansbandspremiär för mig, men det var så trevligt. Blandande åldrar och väldigt skickliga dansare. Resten av hösten blir det både bio, novermberlovs-kul, konserter och lite extra roligt: Kulturskola i Braås.

Nåväl, innan vi festade loss så hade Vänsterpartiet Braås-Rottne ett tält på festivalen och vi fick besök av både Carin Högstedt och Johnny Werlöv från Vänsterpartiet Växjö. Stämningen var god både i tältet och under den debatt, med samtliga partier från kommunfullmäktige, som ägde rum på stora scenen. Skolan i Braås måste få fler lärare och behöriga sådana. Sen behövs det hyresrätter med rimlig hyra. Måste säga att jag blev både förvånad och ledsen av att läsa i SMP häromveckan att de hyresgäster, som förlorade sina hem när det brann i Vidingehems lägenheter i Braås, inte har förtur till de nya lägenheter som så småningom kommer att byggas på samma plats. Får det gå till så?

Något annat som ska byggas, om bygglovet går igenom nästa vecka, är Växjös nya kommunhus. Vänsterpartiet har varit emot bygget från början, det är för dyrt och felplacerat enligt oss. Men nu gäller det utformningen, det hus vi fick se skisser på i byggnadsnämnden förra veckan är enligt mig inte alls det hus som vann den tävling som anordnades för att få fram bästa förslag. Huset som vann var ritat av White arkitektbyrå och hade personlighet, nu är arkitektbyrån utbytt och huset påminner faktiskt, som någon kommenterar på SMPs Facebook, om det gamla kommunhuset. Växjös invånare kommer inte bli lyckliga av detta hus, det är jag säker på.

Nog om byggande. Idag var jag och några partikamrater på Linnéuniversitet och delade ut material. Studenter gillar oss, i dagarna presenterades en undersökning som Studentkortet gjort, Vänsterpartiet är det populäraste partiet bland studenter och får hela 20 procent. Flera som ville säga hej och många som redan röstat på oss! Extra roligt när en klasskamrat till mig från socionomprogrammet dök upp och delade ut flygblad med mig. Vi finns på universitet hela veckan!

Så till sist! Missa inte Mikael Wiehe på Växjö teater imorgon, då arrangerar Vänsterpartiet en konsert i solidaritetens tecken. Vi ses där!

/ Maria Garmer

Dela den här sidan:

Kopiera länk