Växjövänstern bloggar

ÖKV, Braåsfestival och ett starkt Vänsterparti

Det börjar bli sent, men ännu finns lite energi kvar i kroppen. Har just avslutat ett pass med kakling av badrum och insett (än en gång!) att jag inte är 22! Märkliga muskelgrupper påpekar för mig att de vill bli lämnade ifred alternativt bli omhändertagna med större regelbundenhet.

Idag har jag tillsammans med V-kollega Ann-Christin pratat vänsterpolitik i Öppna Kanalen, efter varje fullmäktige gör vi en sändning för att berätta om vad som hänt och hur vi ser på det utifrån vårt perspektiv. Idag handlade, förutom några specifika motioner, mycket om valet. Vad vill vi inför nästa mandatperiod och hur har vi stått i viktiga frågor i den som nu lider mot sitt slut. Fagrabäck, utförsäljning av hyresrätter, stadshus sorteras på minussidan medan saker som hemlagad mat för äldre, stopp för delade turer och medborgarbudget hamnar på plus.

Närmsta dagarna kommer handla om en sak och en sak endast. Braåsfestivalen! Varje år genomför Braås Samhällsförening en festival som verkligen är ett otroligt arrangemang byggt på ett lika otroligt engagemang. Bygdens näringsliv stöttar med sponsring. Volvo, Växjö kommun m.fl. går in med medel. Föreningar anordnar aktiviteter. Och Braås sluter upp mangrant! Kulturarbetare som jag är kan jag naturligtvis inte hålla fingrarna borta från detta utan är med i festivalgruppen och försöker hjälpa till på bästa sätt. I år är det, utöver en politikerutfrågning på scen, Jecko & Jessie, Bluegrassbandet New Valley String Band samt Larz Kristerz som uppträder. Sistnämnda som en grande finale för att fira Braåsgårdens fyrtioårsjubileum. Kommer bli en väldans fin helg! Håll tummarna att vädret blir bra!

Det går bra för Vänsterpartiet, 11,3 % i senaste mätningen. Medlemmarna formligen väller in, över hundra om dagen! Valrörelsen är rolig, folk gillar verkligen det vi gör och står för. En tydlig motvikt till det som sker längre högerut på skalan och som skapat oreda i snart sagt varje parti. Jag tror detta är receptet på vår framgång. Vi ger inte med oss, vi står fast vid en schysst politik för de många. Är inte krångligare än så.

Dags för sängen nu och lite vila. Imorgon Växjö med inköp till festivalen samt ett pass i valstugan. På kvällen scenbygge och fix med festivalgänget.

Björn Kleinhenz

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk