Skrivelser

Snåla vindar för kollektivtrafiken

På fullmäktige i tisdags frågade Carin Högstedt (V) om det ska saknas vindskydd och bänkar hela tiden då stadsbussarna huserar på Kronobergsgatan. Sofia Stynsberg (M), orförande i TN, kunde inte svar men lovade ta med sig frågan. Nu har Örjan Mossberg (V) kollat saken. Det finns inga sådana planer. Bara några bänkar är det tänkt.

Därför denna skrivelse med tydliga krav.

 

Skrivelse till Tekniska nämnden

Om viss bekvämlighet vid nya tillfälliga bussterminalen

Den tillfälliga uppställningen av stadsbussar vid Kronobergsgatan saknar idag elementära bekvämligheter. Det saknas busskurer (bara en finns på plats) och sittmöjligheter och det saknas möjlighet att gå in för lite värme som vid nuvarande stationen med väntsalen där.

Kronobergsgatan ska enligt planerna vara stadsbussarnas hemvist i två till tre år medan stationsområdet byggs om.

För alla bussresenärers skull krävs det åtgärder. Många har svårt att stå en längre stund och kollektivtrafik ska ju vara bekväm. Enligt uppgift finns inga planer på rejäla förbättringar för de resande.

Därför krävs det snabba beslut om

att busskurer eller liknande regn- och vindskydd sätts upp vid busshållplatserna på Kronobergsgatan

 att sittmöjlighet/bekväma bänkar placeras vid hållplatserna på Kronobergsgatan

 att om möjligt ordna ”värmestuga” som tillfällig ersättning för stationens väntsal.

Växjö 2018-02-06

Örjan Mossberg (V)

ledamot i tekniska nämnden

Dela den här sidan:

Kopiera länk