Interpellationer

Sydostleden – Växjö kommuns del upprör cyklister

Hur tänker Växjö kommuns tekniska nämnd hantera klagomålen på Sydostleden, den 27 mil långa cykelleden med nationell status? Besvikelsen gäller den del som går genom Växjö kommun; tvättbrädestuk, inte alls bra kvalité. Carin Högstedt ställer frågor till tekniska nämndens ordförande, Sofia Stynsberg (M).

 

INTERPELLATION

 

170810

Till tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg (M)

 

Om standarden på Sydostleden och eventuella åtgärder för förbättring

 

Det finns ett positivt intresse för att använda den nationella cykelleden Sydostleden, som går mellan Växjö och Simrishamn, 27 mil. Sträckan i Växjö kommun får dock stark kritik för dålig standard, sämst på leden. Kommunerna som är berörda har satsat åtskilliga miljoner på färdigställandet, allt i syfte att stimulera besöksnäringen, utveckla företag och landsbygd utmed leden och bidra till motion och folkhälsa.

Kritiken mot Växjö kommuns del av leden är oroväckande, då den säkert minskar intresset för att cykla i just vår kommun. (V) har genom motion till Växjö fullmäktige föreslagit förbättringar, bland andra asfaltering av förslagsvis halva bredden så att hästar och cyklar lätt kan samsas. Det blev nej till det.

Frågorna är nu:

1.      Kommer något att göras för att förbättra standarden? I så fall vad?

 

2.      Delar du min oro för att besöksnäringen tar skada av den negativa betygssättningen från cyklister som testat leden?

 

Carin Högstedt, (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk